Andebryst i julen
Som overskriften sier, så lagde jeg andebryst til meg, mannen og Jonathan i
julen. Og det smakte deilig.
Jeg snittet fettet på andebrystet, krydret det godt med salt og pepper, og stekte det med skinnsiden ned i 7 minutter. Så snudde jeg den og stekte i 5 minutter med kjøttsiden ned.
I pannen hadde jeg ikke noe fett, og skinnet på anden gir fra seg det man trenger.
Etter at kjøttet var ferdig stekt i pannen, satt jeg det inn i ovnen på 200 grader i 12 minutter til.
Jeg kan jo fortsatt ikke spise noe rått kjøtt, så var greit at det ble sånn tålig gjennomstekt.
Menst andebrystet var i ovnen, smørstekte jeg sopp og rosenkål. (Rikelig med smør og salt).
Og når anden var ferdig, så var også grønnsakene møre og gode.
Ved siden av serverte jeg fløtegratinerte poteter, men ingen saus. Føler ikke alltid at det er nødvendig når man har et saftig stykke kjøtt, og fløtepoteter.
Vakre Jonathan er veldig glad i fløtepoteter, og ikke minst and. Grønnsakene er han
ikke like begeistret for lenger.