Salmalaks

Det er jo som kjent ingen hemmelighet at salmalaks er den beste laksen vi kan få tak i her til lands.
Har også kommet en annen laks i butikkene i bl.a Oslo, som heter Aurora, men denne har jeg ikke noe forhold til. Men det er visst også en laks som er bedre enn den "vanlige" laksen man får kjøpt i fiskediskene.
Men jeg er blitt veldig glad i salmalaks, og siden vi nå hadde litt tilbud på den på jobben, så tok jeg med meg et stykke hjem i går. Vanligvis mener jeg at denne fisken er litt festmat, for den koster jo en formue, men den er for all del verdt det om det er noe ekstra.
Mange vet jo at mannen min ikke er spesielt glad i fisk, så det er en stor seier når jeg klarer å lage en fiskerett som han syns er god. Og i går var en slik dag.


Dette brukte jeg til retten jeg lagde i går.
Tyrkisk yoghurt
Creme fraiche
Kikkoman
Rød paprika
Vårløk
Sukkererter
Fersk pasta
Salmalaks.

Jeg er fan av å gjøre klart mest mulig på forhånd, så før du setter i gang med selve middagen, gjør klart alt du skal bruke i retten.
Skjær vårløk og paprika i små biter, del sukkerertene i to, og skjær salmalaksen i passe store biter.
Gjør klart saltet vann til pastaen.
Bland 2 gode spiseskjeer med kikkoman i creme fraichen, så slipper du å røre så masse i stekepannen.

Nå er det klart for å sette i gang. Varm smør i pannen, og putt fisken i, krydre med det krydderet du liker, evt bare salt og pepper. Det er like så godt.
Stek fisken, og snu den når du syns det passer deg.

Ha på cremefraichen, paprika og vårløk. Bland det rund fisken, prøve å ikke røre for mye, for da kan fisken gå i oppløsning. Mens dette koker, må du koke pastaen. Fersk pasta tar bare 4 minutter, og smaker himmelsk.




Rett før pastaen er ferdig, tilsetter du to gode skjeer med tyrkisk yoghurt, og sukkererter i pannen
med fisken.



Hell av pastaen og server den deilige middagen du har laget i stand.

Og er du like heldig som meg, så har du en liten knøtt som er veldig glad i fisk, og spiser opp
all maten sin uten noe problem. LYKKE!



Har hørt litt rykter om at vi skal ha tilbud på salmalaks på jobben i uke 48, til bare 179 kr kiloen, og det er
veldig billig, for vanlig pris er 259 kr. 

 

3 kommentarer

Alice

18.10.2011 kl.14:17

det så faktisk veldig godt ut! :)

18.10.2011 kl.21:16

Det er jo tyrkisk yoghurt du bruker, står til og med på boksen...

karolinehaukaas

18.10.2011 kl.22:02

Anonym:Beklager at jeg skrev feil!!!

Skriv en ny kommentar

karolinehaukaas

karolinehaukaas

25, Sarpsborg

Er mamma til verdens vakreste prins på to år, og har et lite knøtt på vei som er ventet tidlig i januar. Jeg er gift med verdens beste mann, og virkelig elsker familien min.

Kategorier

Arkiv

hits